đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

13 iPad-appar för barnen

| | | | | | LĂ€stid: 3 minuter (3253 tecken)

MÄnga som köper en Ipad tror att de skaffar sig ett arbetsredskap, en lÀsplatta och en spelmaskin. Allt stÀmmer. Men finns det barn i familjen kommer det inte dröja lÀnge innan de upptÀcker att iPaden kan roa ocksÄ dem.

HÀr Àr tips pÄ tretton appar, spel och annan underhÄllning, som kommer fÄ barn i Äldersspannet tvÄ till sex Är att försöka rycka iPaden ur hÀnderna pÄ sina förÀldrarna:

Flight Control HD

Flight Control HD #

En storsÀljare till Iphone, som gör sig Ànnu bÀttre pÄ den större skÀrmen. Uppdraget Àr enkelt: Flygplan och helikoptrar ska ledas till rÀtt landningsbana. Vilken det Àr avgör fÀrgen pÄ flygplanet. Enkelt nÀr det finns en handfull plan och helikoptrar pÄ skÀrmen, betydligt svÄrare att undvika kollisioner nÀr luftrummet Àr fullt.

Flight Control HD, 38 kronor i iTunes Store.

Lego Creationary

Lego Creationary #

Som sÀllskapsspelet Pictionary, fast med Lego. SlÄ med tÀrningen för att se vilken kategori det kommer att byggas i. Sen börjar en figur sÀttas ihop pÄ skÀrmen, och spelarens uppgift Àr att sÄ snabbt som möjligt avgöra vilken av de fyra alternativen det ska bli. Fel svar, och spelet Àr slut. Kul, Àven om antalet "byggsatser" gÀrna hade fÄtt vara fler.

Lego Creationary, gratis i iTunes Store.

Pebble Jump

Pebble Jump #

En spelplan med hÄl. I nÄgra ligger det kulor, de flesta Àr tomma. Genom att anvÀnda en kula för att hoppa över en annan plockas de en efter en bort frÄn spelplanen. MÄlet Àr att fÄ en enda kvar och att den har landat i det stjÀrnmÀrkta hÄlet.

Pebble Jump, 7 kronor i iTunes Store.

Cut the rope

Cut The Rope #

En godissugen groda/ödla. Och en rödgul sötsak av oklar sort. Problemet Àr att karallamellen sitter fast i ett eller flera snören. Spelarens uppdrag Àr att skÀra av snörena i rÀtt ordning, sÄ att suget hos den lilla grön krabaten stillas. Allt eftersom man löser banorna kommer fler hinder och hjÀlpmedel till, som ballonger, vassa spikar och luftpumpar.

Cute The Rope Lite, gratis i iTunes Store.

Slice IT

Slice It #

GeometritrÀning som efter nÄgra nivÄer blir en utmaning ocksÄ för förÀldrarna. En triangel, rektangel eller annan mÄnghörning ska delas i ett visst antal delar, och det ska ske genom att anvÀnda ett visst antal pennstreck. RÀtt antal delar Àr lika viktigt som att det sker med rÀtt antal streck. Det lÄter enkelt. Det Àr enkelt. I början.

Slice It Lite, gratis i iTunes Store.

Geared #

Mer problemlösning. HÀr Àr det ett litet kugghjul som ska fÄs att rotera, genom att steg för steg bygga sig fram till det med andra kugghjul av varierande storlek. Gravitationen Àr med och stÀller till problem. Bygger man inte i rÀtt ordning rasar hela konstruktionen ihop.

Geared, 22 kronor i iTunes Store.

Drop7 #

MatematiktrÀning i Tetrisanda. Kulor med siffror slÀpps ner i rutmönstret. SÄ snart en kula ligger i en rad eller kolumn dÀr siffran stÀmmer med antalet kulor försvinner den. En hel del strategi behövs, men eftersom det inte finns nÄgon form av tidsbegrÀnsning gÄr det bra att tÀnka i lugn och ro.

Drop7, 22 kronor i iTunes Store.

Dino Math #

Mattekunskap för de minsta. Addition och subtraktion tillsammans med dinosaurier i olika fÀrg och form.

Dino Math Lite, gratis i iTunes Store.

Doodle Buddy #

Ett ritprogram med olika bakgrunder, klistermÀrken, pennor och kritor. De fÀrdiga konstverken gÄr att skicka ivÀg med e-post eller spara till bildalbumen i iPaden.

Doodle Buddy, gratis i iTunes Store.

Drawing Pad #

OcksÄ detta Àr ett ritprogram, med ungefÀr samma möjligheter som Doodle Buddy. Den största skillnaden Àr att grÀnssnittet Àr lite enklare att förstÄ sig pÄ, att det Àr tydligare vilken typ av ritverktyg och vilken fÀrg man vÀljer och att klistermÀrkena Àr lite mer verklighetstrogna.

Drawing Pad, 15 kronor i iTunes Store.

Cute Friends #

Inget spel, men tvÄÄringen tycker det Àr kul att peka pÄ djur som lÄter.

Cute Friends Lite, gratis i iTunes Store.

Memory Fun #

Till utseendet ett vÀldigt fult memoryspel, men det stör inte barnen.

Memory Fun, gratis i iTunes Store.